Terugblik bijeenkomst Federatie Drechtsteden In de Ban Van Vernieuwende Toekomst

De 9 regionale ondernemersverenigingen die samen de Federatie Drechtsteden zijn, organiseerde samen met SmartDeltaDrechtsteden op dinsdag 9 april de jaarlijkse bijeenkomst voor alle leden van de bij de Federatie aangesloten verenigingen. Het thema van dit jaar: ‘Drechtsteden in de ban van…. VERNIEUWENDE TOEKOMST’.

260 regionale ondernemers – een uitverkocht huis – waren aanwezig in Landvast te Alblasserdam. Na het inloopuur startte dagvoorzitter Perry van der Elst met een kort interview van voorzitters Gert de Jong, Wico van Helden en Karen van Namen over de toegevoegde waarde van de Federatie voor de regionale ondernemers. Wico, tevens voorzitter van de Federatie, maakte daarbij meteen gebruik om Gerard Vaandrager – die recent afscheid heeft genomen als voorzitter van de Ondernemersvereniging Zwijndrecht, hartelijk te bedanken voor zijn inzet en fijne samenwerking de afgelopen tien jaar. Eric Ziengs, alweer enige tijd de opvolger van Hans Biesheuvel, sprak als voorzitter van ONL voor Ondernemers, kort en krachtig over de toegevoegde waarde van de onderlinge samenwerking. Want door informatie te delen en samen op te trekken kom je aantoonbaar verder. Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking in de recent opgestarte innovatietafel Bereikbaarheid.

Het tweede deel van de avond was het podium voor key-note spreker Leen Zevenbergen. Hij sprak over de vernieuwende toekomst voor de mkb-ondernemer, de rol van technologie en AI en de kansen en uitdagingen voor de komende vijf jaren. Een zeer inspirerende lezing die genoeg stof tot napraten gaf. Daarna was er volop gelegenheid te netwerken onder het genot van een heerlijk buffet en een drankje.

De Federatie kijkt terug op een bijzonder geslaagd event; graag tot volgend jaar!